Autor |
RE: Jak to zrobić i gdzie? |
^Czarny Rycerz Administrator
|
Dodane dnia 16/02/2006 18:42 |
|
|
www.bagrit.pl ... poczytaj sobie...cos na pewno sie znajdzie...ludzie nie piszcie wszystkiego na forum...mozna na PW czy cus... A w sprawie bractw na bagrit
Fortuna sprzyja odważnym... |
|
Autor |
hrabia Gotier Użytkownik
|
Dodane dnia 25/02/2006 18:07 |
|
|
Na bagricie wszystkich nie ma!!!!!!!
Znacie jakieś bractwo w Gdyni??
Jeder sjeht durch seine eigene Brille. |
|
Autor |
RE: Re |
Blazej Użytkownik
Ostrzeżeń:1
|
Dodane dnia 25/02/2006 20:26 |
|
|
Ulryh napisał/a:
Nie wiem czy tak łatwo załozyc bractwo rycerskie....nie zdajesz chyba sobie sprawy ile to pracy... Jeśli oczywiście chcesz mieć "bractwo" gdzie walczysz na drewniane miecze i tarcze to ok.. ale jeśli chcesz mieć dobry sprzet, jeździć na turnieje itd to sporo pracy przed tobą...lepiej poszukaj czy w okolicy nie ma jakiegos już założonego....
Witam.
Mamy bractwo i wcześniej szukałem XV wiecznego a do jednego przymowali od 16 a do drugiego od 20. Bylem w bractwie XIII wiecznym ktore prowadzil bagrit ale jednak mnie b. ciagnie do XV wiek i zalozylem wlasne i na dodtake odtwarzajace panstwo zakonu krzyzackiego jakich jest chyba dosc malo. Znalezlismy siedzibe na cieple i chlodne dni. Nowi czlonkowie dolaczaja. Faktycznie uczymy sie walki na drewniane repliki broni by jeden drugieu krzywdy nie zrobil a pozniej ci bardziej doswiadczeni zaczna walke na ostre, metalowe bronie wiec sie nie czepiajcie. Pozdrawiam
|
|
Autor |
LuNaTiC Użytkownik
|
Dodane dnia 25/02/2006 22:22 |
|
|
Ostre? |
|
Autor |
Andrzej Użytkownik
|
Dodane dnia 25/02/2006 22:31 |
|
|
De Lorche napisał/a:
odtwarzajace panstwo zakonu krzyzackiego jakich jest chyba dosc malo.
Hm, Częstochowa to ma chyba niewiele współnego z państwem krzyżackim, a co do odtwarzania takowego to jest tego kilka sztuk o ile się nie mylę w odpowiednich okolicach.
Pozdrawiam |
|
Autor |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 25/02/2006 22:47 |
|
|
De Lorche mógł byś sprecyzować kwestię broni. Czy chodzi ci o walkę ostrą metalową bronią? Czy ostrą walkę, metalową bronią? |
|
Autor |
RE: Re: |
Blazej Użytkownik
|
Dodane dnia 26/02/2006 17:10 |
|
|
Andrzej:Hm, Częstochowa to ma chyba niewiele współnego z państwem krzyżackim, a co do odtwarzania takowego to jest tego kilka sztuk o ile się nie mylę w odpowiednich okolicach.
Pozdrawiam
Wiem że Częstochowa ma niewiele wspólnego z Zakonem Krzyżackim ale po prostu ciekiawi mnie ich państwo i lubie to . fakt mozna na ostre ale nie po to by sie pozabijac
Edytowane przez Blazej dnia 26/02/2006 17:11 |
|
Autor |
LuNaTiC Użytkownik
|
Dodane dnia 26/02/2006 20:54 |
|
|
Na ostre? Wybacz ale dalej nie mogę uwierzyć . Pierwszy raz słyszę, żeby ktoś walczył w obecnych czasach ostrą bronią w Polsce (specjalnie napisałem w Polsce bo słyszałem, że na Białorusi czy gdzieś tam to różnie bywa ). Także radzę Ci broń metalową, ale broń Boże ostrą .
Pozdrawiam |
|
Autor |
Blazej Użytkownik
|
Dodane dnia 26/02/2006 20:57 |
|
|
Krwi may dużo i otworzymy wytwórnie ludzkich kikutów Oczywiscie żąrtuję i co w tym zlego ze ostre kiedys tak sie uczono walczyc i ludzie zyli
|
|
Autor |
Andrzej Użytkownik
|
Dodane dnia 26/02/2006 21:10 |
|
|
De Lorche napisał/a:
i co w tym zlego ze ostre kiedys tak sie uczono walczyc i ludzie zyli
Bez komentarza.
A tak na marginesie, można wiedzieć ile masz lat?
Pozdrawiam |
|
Autor |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 26/02/2006 21:37 |
|
|
Masz trochę tendencje samobujcze. Ale nie polecam naprawdę ostrych bo jeden spaprany cios i twuj przeciwnik ma problem na całe życie a jak źle pujdzie to będzie właśnie koniec jego życia. I wątpie by ktoś was na turniej jakiś wpuścił, cyba że po koleżeńsku |
|
Autor |
LuNaTiC Użytkownik
|
Dodane dnia 26/02/2006 22:31 |
|
|
Na turniej na pewno nie wpuści. Przynajmniej na tegoroczny Grunwald. Czytałem ich regulamin, pod względem broni jest niesamowicie zaostrzony . Broń jest sprawdzana dwa razy i w każdym momencie może zostać wykluczona z walki, wystarczy tylko że ma parę ostrych szczerb.
Co do ostrych broni stanowczo odradzam. Przemyśl to jeszcze parę razy, bo jak to Bartosz powiedział, naprawdę zajeżdża tendencjami samobójczymi . |
|
Autor |
|
Dodane dnia 27/02/2006 11:46 |
|
|
Nigdzie nie mozna walczyc na ostre w Polsce (chyba ze pokazy BAAARDZO doswiadczonych)....A ty masz 13 lat i zdaje sie ze nie trzymales w zyciu w ręku miecza...NA początku zaczyna sie walczyc na kije i najwczesniej od 15/16 lat mozna zacząc na metal... a co do tego kiedys tak sie uczono walczyc i ludzie zyli .... bez przesady odtwórstwo historyczne to nie znaczy ze na Bitwach mają ginąć tysiące osób
|
Autor |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 27/02/2006 13:33 |
|
|
co do średniowiecznych szkół walki to także uczyli się walczyć stępioną bronią. |
|
Autor |
LuNaTiC Użytkownik
|
Dodane dnia 27/02/2006 19:17 |
|
|
Jak już się wywiązał temat mieczy... czy ktoś może wie, gdzie i za ile można kupić drewniane miecze treningowe? |
|
Autor |
Andrzej Użytkownik
|
Dodane dnia 27/02/2006 20:43 |
|
|
www.freha.pl na Targowisku |
|
Autor |
Blazej Użytkownik
|
Dodane dnia 28/02/2006 10:44 |
|
|
Czarny Rycerz napisał/a:
A ty masz 13 lat i zdaje sie ze nie trzymales w zyciu w ręku miecza...
Nie trzymałeś nigdy Miecza?! Zobaczymy za parę lat pod Grunwaldem!
|
|
Autor |
|
Dodane dnia 28/02/2006 10:48 |
|
|
De Lorche to nie jest miejsce na groźby..czy co to by nie bylo ... Ale wiesz....Z tego co wiem to jestes jeszcze bardziej początkujący niz ja
|
Autor |
Blazej Użytkownik
|
Dodane dnia 28/02/2006 10:49 |
|
|
jescze zobaczymy. Poczekaj aż obaj skończymy po 16 lat
|
|
Autor |
Blazej Użytkownik
|
Dodane dnia 28/02/2006 10:57 |
|
|
Zobaczymy czy bardziej początkujący. Aha jeszcze zobaczymy kto jest bardziej poczakujacy...
|
|