Bez nerwów tu chodzi o stan teraźniejszy. Za kilka lat możesz naprawdę być lepszy. Ale bez obrazy, zachowujesz się jak dziecko. Każdy uczył się podstaw walki na kijach, i to z dobrym skutkiem. Tak więc nie wyobrażaj sobie że w średniowieczu było lepiej. W ćwiczeniach nie chodzi o zabicie, tylko o to aby cię nie zabili i byś czegoś się nauczył. Więc nie wiem czemu ta bulwersacja.
chodziło mi o ogół. Ale napewno nie uczyłeś się walki ostrym mieczem. Zdażają się także wyjątki. Ja np. uczyłem się walki prętem ale kij to aluzja do tępego.
Pewnie że nie uczyłem się ostrym . Jakby ktoś mi dał do łapy ostry miecz i na mnie szedł z takim samym to wybaczcie ale uznałbym go że jest niespełny władz umysłowych .
Bardzo polecam tą grupe. Jest to Liberi aceies sielencis. Ich strona internetowa to www.las1410.prv.pl . Odtwarzają (chyba) przelom XIV i XV wieku. I jesli jestes mlodszy to bedziesz mial kogos w swoim wieku (ulryh)
Celfie (bez urazy) ale masz pojecie jak zalorzyc bractwo rycerskie jaci moge pomoc wejdz na www.bagrit.pl i wejdz w artykuly i znajdz bractwa rycerskie
Czarny Rycerz napisał/a:
Bardzo polecam tą grupe. Jest to Liberi aceies sielencis. Ich strona internetowa to www.las1410.prv.pl . Odtwarzają (chyba) przelom XIV i XV wieku. I jesli jestes mlodszy to bedziesz mial kogos w swoim wieku (ulryh)
adres strony sie zmienil. obecny adres to http://www.sielec.pl
"Tak! zemsta, zemsta, zemsta na wroga,
Z Bogiem i choćby mimo Boga!"