Czy Gazeta Rycerska musi byc tylko i wylacznie o wojach, zamkach i pojedynkach (jak nazwa wskazuje). Czy nie moze obejmowac szerszej problematyki dotyczacej sredniowiecza. Pasjonuje mnie ta epoka i nie wiedziec czemu na polskim rynku wydawniczym nie ma zadnego czasopisma specjalistycznego w tym wzgledzie. Owszem pojawiaja siue tutaj artykuly traktujace szerzej, mam nadzieje ze to jest stala tendencja. Życze powodzenia. Anka.
Dziekujemy za wywolanie tematu. Bardzo wazny glos w tej sprawie. Rzeczywiscie nie ma rynku takiego czasopisma, ktore dotyczyloby wylacznie sredniowiecza, a zainteresowanych tematem jest sporo. Nie maja sie wokol czego skupic. Takim medium moglaby byc Gazeta Rycerska, ktora juz w tej chwili jest nie tylko w wojach, zamkach i pojedynkach. A na podstawie roznych wiesci, zanosi sie, ze rzeczywiscie bedzie dotyczyla roznych aspektow historii i kultury sredniowiecza. Nie chce nic oficjlanie zapowiadac, ale wydaje mi sie ze taka jest tendencja i bardzo fajnie. Tutaj na serwisie, juz pokazano wiele rzeczy, niekoniecznie kojarzacych sie z jego nazwa. Dlatego uznajmy, ze szyld pod ktorym sie skupiamy dotyczy wlasnie owych czasow o jakim mowi. BES