Autor |
Ubiór Słowiański (IX-Xw.) |
Valgard Użytkownik
|
Dodane dnia 14/08/2009 09:20 |
|
|
Mam pytanko, interesuje mnie strój słowiański, co i jak to tam wiem, ale jakie nosili spodnie, koszule, czy nosili płaszcze itp. poprosze o dokładnie potwierdzone historycznie informacje. Bo zamierzam odtwarzać słowianina. z Góry dziekuje
PS : Jezeli zasoby wiedzy nie mają horyzontów, to o uzbrojeniu też poprosze. |
|
Autor |
RE: Ubiór Słowiański (IX-Xw.) |
Guru Użytkownik
|
Dodane dnia 15/08/2009 00:11 |
|
|
Tu jest podobny temat http://www.gazetarycerska.pl/forum/viewthread.php?forum_id=112&thread_id=379
I love Gazeta Rycerska
Bractwo Rycerskie Ziemi Łańcuckiej
[img]http://koni.9.fm.interia.pl/off.gif[/img] |
|
Autor |
Kharim Użytkownik
|
Dodane dnia 17/08/2009 17:36 |
|
|
moim zdaniem to powinno nosić się jakieś łachy jak bandyci w tamtych czasach |
|
Autor |
Mamut Użytkownik
|
Dodane dnia 17/08/2009 17:57 |
|
|
A czy dzisiaj złodzieje ubierają się w łachmany?? Daj spokój z tymi bandytami bo coś przekombinowałeś/łaś.
Kdož jste boží bojovníci a zákona jeho,
prosteš od boha pomóci a doufejtež v něho.
Že konečně vždycky s ním zvítězíte! |
|
Autor |
Konrad z Niemczy Użytkownik
|
Dodane dnia 17/08/2009 18:55 |
|
|
Za dużo chłop grał w Gothica(nick zapożyczone od postaci z tejże gry). Tam się tak bandyci ubierali. Wygląda na to, że kolejny troll się nam tutaj narodził.
You'll take my life but I'll take yours too! |
|
Autor |
Bulgar Użytkownik
|
Dodane dnia 18/08/2009 15:34 |
|
|
Kharim gościu to jak że na przykład drużynnicy książęcy Bolka nosili niby łachy jak bandyci w tamtych czasach? cóż za dziwne skojarzenie...wczesne słowiańskie średniowiecze słowiańskie i bandyckie łachy...no commments.
Valgard mała wskazówka dla Ciebie-jeśli chcesz się porządnie pobawić we wczesne słowiańskie i udokumentowane konkretnie to nie IX-X a raczej X-XII.
Gdy piach juz poczuł smoczy kil, Wilków wściekłość wzieła górę, Normanów setki dały życie, a Thorleif-łeb i skórę.
Voda je pro sedlaku a pivo je pro bojovniku!!! |
|