Autor |
koszta... |
Gabol Użytkownik
|
Dodane dnia 22/09/2006 16:13 |
|
|
Witam Ile mnie wykosztuje wlasnorecznie robiony stroj na rycerza z XIV w??prosilbym o odpowiedzi
pozdrawiam
Gorycz niczym podstępny wróg wdarła się do naszych serc...Honor rycerski jest najważniejszy |
|
Autor |
RE: koszta... |
czlowiek Użytkownik
Ostrzeżeń:1
|
Dodane dnia 22/09/2006 17:48 |
|
|
Hmm... Sukno kosztuje średnio 30-40 zł za metr, len 15-20. Z tego co pamiętam na zrobienie stroju(gacie, koszula, dublet, nogawice, kaptur potrzebowalem 3 metry sukna i z 4-5 metrów lnu. Pomnożyć możesz sobie sam . Jeśli w normalnym sklepie nie będziesz mógł znaleźć sukna, kup je na Allegro. |
|
Autor |
Gabol Użytkownik
|
Dodane dnia 22/09/2006 19:03 |
|
|
Acha ) dzienki Ci^^ czyl cos kolo 220 zł na same ubrania a buty?? buty ile mnie beda kosztowac??
pozdrawiam
Gorycz niczym podstępny wróg wdarła się do naszych serc...Honor rycerski jest najważniejszy |
|
Autor |
Lukasz XIII Użytkownik
|
Dodane dnia 22/09/2006 19:05 |
|
|
Według mnie najlepsze są od Rokity do kostek kosztuja około 250 zł, ale te buty to jak kilka par innych
Pozdrawiam
Silent enim leges inter arma.
Alea iacta est |
|
Autor |
czlowiek Użytkownik
|
Dodane dnia 22/09/2006 21:27 |
|
|
Rokita jest zdecydowanie najlepszy ale też dość drogi. Ja osobiście wole innych. Polecam ci np. strone www.farmerownia.prv.pl, facet zna się na rzeczy a ceny butów ma naprawdę niskie. |
|
Autor |
Kordeus Użytkownik
|
Dodane dnia 22/09/2006 21:55 |
|
|
Farmer robi glownie rzeczy fantasy.
"Tak! zemsta, zemsta, zemsta na wroga,
Z Bogiem i choćby mimo Boga!" |
|
Autor |
czlowiek Użytkownik
|
Dodane dnia 23/09/2006 11:14 |
|
|
Kordeus napisał/a:
Farmer robi glownie rzeczy fantasy.
Nie, nie, on robi rzeczy historyczne a przy okazji fantazy. |
|
Autor |
^Czarny Rycerz Administrator
|
Dodane dnia 23/09/2006 11:15 |
|
|
Buty w miare tanio i dobrze robi Maria Sekuła . E-mail do niej to [email protected]
Fortuna sprzyja odważnym... |
|
Autor |
Lukasz XIII Użytkownik
|
Dodane dnia 23/09/2006 12:01 |
|
|
Człowiek:
Polecam ci np. strone www.farmerownia.prv.pl, facet zna się na rzeczy a ceny butów ma naprawdę niskie.
Czy ceną można zastąpić wytrzymałość, kolega ma buty od farmera i po kilku pokazach wyglądają tak jak po dwóch latach te od rokity.
Według mnie lepiej wydac raz i trochę więcej niż co sezon kupowac nowe.
Silent enim leges inter arma.
Alea iacta est |
|
Autor |
korinka Użytkownik
|
Dodane dnia 29/09/2006 18:46 |
|
|
najlepsze robi Jakub Składowski (ogłaszał się na FREHA - buty ręcznie szyte) - w zasadzie niewiele droższe od Rokity, jeśli w ogóle, a IMHO lepsze (wreszcie stwierdziłam, że mam butki, które wyglądają tak jak te ze znalezisk a w dodatku są świetnie dopasowane, śliczne i wygodne). Ale jak ktoś chce coś mniej wyszukanego to może być http://www.poszewc.prv.pl/ tylko te fotki na stronie są stare - teraz robi ładniejsze tylko oczywiście trzeba zamawiac z licówki i ze szwem wewnętrznym |
|
Autor |
Gabol Użytkownik
|
Dodane dnia 29/09/2006 19:43 |
|
|
No cóż, mieszkam zaraz przy granicy z Czechami, wiec fajnie by bylo zeby ktos taki mial warsztat blisko..
|
Autor |
czlowiek Użytkownik
|
Dodane dnia 30/09/2006 10:44 |
|
|
Blisko czy daleko nie ma znaczenia, i tak wszystko się załatwia drogą elektroniczna |
|
Autor |
gotfryd z trzcianca Użytkownik
|
Dodane dnia 20/10/2006 11:24 |
|
|
A ja chciałbym się dowiedziec gdzie moge dostać dobrą zbroje płytową, byle by była tania najlepiej z okresu jagiellońskiego. Prosze o odpowiedz! |
|
Autor |
zajac Użytkownik
|
Dodane dnia 20/10/2006 13:11 |
|
|
takie rzeczy to tylko w Erze...
okres jagielloński trwał od 1385 do 1572. więc jak widzisz jest to kawał czasu i dużo się działo w tym okresie w dziedzinie rozwoju uzbrojenia ochronnego.
btw: strój z okresu krucjat (jak napisałeś w poprzednim poscie o ciuchach) nie bardzo przystaje do płytówki i odwrotnie
...w zakopanem na giewoncie,
scelił baca bace w prącie.
cy go scelił, cy nie scelił
ale onieśmielił,
ale onieśmielił... |
|
Autor |
MeX Użytkownik
|
Dodane dnia 20/10/2006 15:34 |
|
|
tu sie zgadzam
krucjaty i jagiellonowie niezbyt pasuja do siebie
MeX Bractwo Simulacrum Caligo
"Sciis eum non esse sed is est" |
|
Autor |
Andrzej Użytkownik
|
Dodane dnia 20/10/2006 19:33 |
|
|
gotfryd z trzcianca napisał/a:
A ja chciałbym się dowiedziec gdzie moge dostać dobrą zbroje płytową, byle by była tania najlepiej z okresu jagiellońskiego.
Nawet w Erze Ci tak nie dopasują :-).
Co do krucjat to można i je naciągnąć na okres jagielloński. Wyprawy Krzyżackie na wschód nosiły miano krucjat (a i zatargi z Polską próbowano podciągnąć pod krucjaty).
To tak na marginesie, koledze pewnie nie o to chodziło :-).
Pozdrawiam |
|
Autor |
MeX Użytkownik
|
Dodane dnia 21/10/2006 20:33 |
|
|
naciagnac mozna ale to juz nie to samo
zreszta jak napisales nie dokonca o takich krucjatach mowilem
kolega godfryd z trzcianca pisal o stroju krucjatowym w kontekscie XIIIw o ile widzialem
MeX Bractwo Simulacrum Caligo
"Sciis eum non esse sed is est" |
|
Autor |
|
Dodane dnia 23/10/2006 11:49 |
|
|
Widze że muszę sprostować. Otóż narazie nie należe do żadnego bractwa, ale interesuje się tymi dwoma okresami, dlatego najpierw chciałbym się rozejżeć zanim coś postanowie. |
|
Autor |
Marcinek Użytkownik
|
Dodane dnia 24/10/2006 17:20 |
|
|
A ja chciałbym się dowiedziec gdzie moge dostać dobrą zbroje płytową, byle by była tania najlepiej z okresu jagiellońskiego. Prosze o odpowiedz!
Maciej kotlarz robi tanio, zmiescilbys sie moze w 2 tys. Jednak zamawianie u niego to jak gra naloterii. |
|
Autor |
|
Dodane dnia 25/10/2006 14:43 |
|
|
A co mi powiecie na temat tej strony: www.mardinus.c2000.pl |
|