Sława wszystkim!
Mam pytanie, a mianowicie: dużo ludzi we wczesnym , jeśli pyta się ich o odtwarzaną postać, odpowiada że odtwarza ,,wikinga".Niektórzy określają jeszcze kraj np. Szwecja.Ale ja się pytam jaka rozróżnić np.Duńczyka od Szweda ? W każdy kraju są inne znaleziska a mimo to wiele ludzi ma stroje według tych samych wykrojów mimo to że jeden odtwarza Szweda a drugi np. Norwega. Więc ja się pytam czy da się zrobić tak żeby wyglądać typowo ,,duńsko" , bo mam zamiar robić Duńczyka i się jakoś wyróżniać strojem żeby było wiadomo że odtwarzam Danie. Zależy mi na historyczności, siedzę w reko już rok , tylko zmieniam odtwarzaną postać.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Agnar
"Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem."
Sun Tzu
Czyli tak jak myślałem, diabeł tkwi w szczegółach Żeby być true jako dunczyk trzeba się bawić w ozdoby,zapinki znalezione na terenie Danii.
Dzięki za odpowiedź.
Pozdro.
"Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem."
Sun Tzu