Kurw... Przepraszam za demoralizacje...Gryzjej na Twoim poziomie odtwórstwa to zrób sobie drewnianą glewie na podstawie znalezisk w metinie II +9 z kamieniem duszy wojownika będziesz miał bonusy do bicia wojów... Jak wbijesz wyższy level ,odezwij się, to pogadamy o stali... A tak na poważnie to cepy młoty na długim trzonku i kije Tak na marginesie chcesz może ikonografie dla potwierdzenia? Proszę kogoś o usunięcie przynajmniej polowy tematów tego użytkownika a Ciebie o to żebyś pytał w tematach istniejących. A odpowiadając na pytanie to włócznie były najbardziej popularne w Maciejowskim jest jeszcze coś ala poleaxe... W zakonie były takie same rodzaje broni jak i w innych "zgromadzeniach" także spokojnie możesz kierować się wspominana prze ze mnie biblią(proszę tylko nie pytaj jaką i gdzie możesz znaleźć:rol jak przestudiujesz ja dokładnie całą gwarantuje Ci że na temat uzbrojenia w XIII wieku będziesz miał pojęcie większe ode mnie bo ja na ten temat wiem całe g.
Poszukuje wszelakich przedstawień zbrojnych z berdyszem. Duża ilości i wskazówki gdzie szukać ikonografii bardzo mile widziane. Okres to pierwsze lata xv wieku