Autor |
da sie przerobic? |
FbMp Użytkownik
|
Dodane dnia 17/05/2007 16:12 |
|
|
mam takie pytanie jestm ty nowy czy da sie hełm wojskowy znaczy taki na wzor z II WS przerobic na jakis rycerski??? |
|
Autor |
RE: da sie przerobic? |
yasha Użytkownik
|
Dodane dnia 17/05/2007 17:12 |
|
|
Mozesz zrobic z wojskowego barbute,normana ewentualnie jakis z zaslona
niewiem na jakim poziomie sa twoje umiejetnosci ,ja z wojaka mam barbute na treningi bo sie ja prosto robi
FRATRES MILITES CHRISTI DE DOBRIN
KOMANDORIA KRAKOWSKA/Poczet Pana Piotra Grzymały |
|
Autor |
Firestorm Użytkownik
|
Dodane dnia 17/05/2007 17:16 |
|
|
Moim zdaniem sie nie da(lol) po 1 nie dasz rady go klepać bo pewnie jest gruby . po 2 po prostu nie dasz rady go ukształtować żeby wyglądał tak jak średniowieczny . Najlepiej zrób sobie hełm garnczkowy bo jest najłatwiejszy do zrobienia.
Pozdrawiam.
"Wróć z tarczą lub na tarczy" |
|
Autor |
FbMp Użytkownik
|
Dodane dnia 17/05/2007 17:29 |
|
|
hmm ten hełm da sie wyklepac bo juz zklepałem ten daszek i zdrapałem ta zielona farbe tylko nie wiem czy cos jeszcze dodac czy nie :]=
Edytowane przez FbMp dnia 17/05/2007 17:53 |
|
Autor |
^Czarny Rycerz Administrator
|
Dodane dnia 17/05/2007 19:11 |
|
|
Na pewno nie przerobisz go na "hełm rycerski" ani tym bardziej na coś historycznego
Ale myślę że da się cos zrobić treningowego.. Niektórzy tak robią, ale nie widzę w tym większego sensu.. Lepiej zrobić już coś porządnego
Fortuna sprzyja odważnym... |
|
Autor |
mp86 Użytkownik
|
Dodane dnia 18/05/2007 10:46 |
|
|
zamiast go sklepać, lepiej jest go obciąć, następnie dospawać dół, zależnie od tego, co chcesz zrobić. Jeżeli dobrze to zrobisz, to różnica będzie widziana tylko z małych odległości.
pozdrawiam
Mateusz z Lipowej
|
|
Autor |
Marcinek Użytkownik
Ostrzeżeń:1
|
Dodane dnia 18/05/2007 14:37 |
|
|
podczas walki na granaty i moździerze jest ta odległość i przeciwnik rzeczywiście może nie zauważyć różnicy. Jednak jeśli doszłoby do starcia na miecze, to wszystsko wyjdzie na jaw. Czyli taki hełm z wojaka nadaje sie tylo do treningów więc zrób go tak żeby po prostu działał i chronił bez prób uśredniowieczania go na siłę. |
|