Autor |
RE: Początkujacy |
MajkeL Użytkownik
|
Dodane dnia 03/05/2008 22:13 |
|
|
Dokładnie cos ci nie wyszło Panie Paladynie conajmniej do 6 klasy albo 1 gimnazjum mozesz chodzic. Albo jestes tak mądry ze z 6 klasy cie do 2 gim przesuneli
Edytowane przez MajkeL dnia 03/05/2008 22:14 |
|
Autor |
Aniol Użytkownik
|
Dodane dnia 04/05/2008 09:31 |
|
|
Sir Paladyn ws napisał/a:
PS.moze to dziwnie brzmi ale mam zbroje z dywanu
Zgadzam się to brzmi dziwnie |
|
Autor |
Dieter Użytkownik
|
Dodane dnia 04/05/2008 09:46 |
|
|
Chłopak nie mówił o swojej klasie lecz od której do której przyjmują. np. on chodzi do 1gim a ma kolegę "szefa" w 2gim... logiczne...
Szkółka rycerska... |
|
Autor |
Sir Paladyn ws Użytkownik
|
Dodane dnia 04/05/2008 12:11 |
|
|
szefem mojego bractwa jest dorosły(konkretnie nauczyciel)
nie mam zbroi z dywanu chciałem zacytować MajkeL mam zato kolczuge z drewna(też dziwne)
Deus lo vult-Taka jest wola Bożą
Papież Urban II o pierwszej krucjacie
Czy naprawdzę tak istotne są słowa? One są wszak tylko narzędziem do wyrażania myśli |
|
Autor |
Skuciok Użytkownik
|
Dodane dnia 04/05/2008 12:13 |
|
|
moje bractwo od 6-klasy do 2 gimnazjum (teraz) a we wrześniu występujemy w Dębnie każdy będzie miał kolczuge i hałem(misurka szyszak hełm garnczowy itp.)
Nie wiem jak ty chcesz z tego to wywnioskować.... A jeśli jego "szef" jest w 2 gim, to jakoś ich sobie nie wyobrażam na żadnej większej imprezie...
Chorągiew Żywiecka ogłasza otwarty nabór!!!! Po szczegóły proszę udać się na stronę www.chz.zywiecczyzna.com lub pisać na moje gadu (2396573). |
|
Autor |
MajkeL Użytkownik
|
Dodane dnia 04/05/2008 13:03 |
|
|
W ogóle ze ja mam zbroje z dywanu a ty masz "kolczuge" z drewna to tak samo dziwnie brzmi
Skuciok on nalezy do bractwa którego szef jest dorosłym, a ten dorosły przyjmuje gości którzy chodzą od 6-klasy do 2 gimnazjum. Podejże o to mu chodziło
Edytowane przez MajkeL dnia 04/05/2008 13:05 |
|
Autor |
Skuciok Użytkownik
|
Dodane dnia 04/05/2008 13:07 |
|
|
Ta, to zbrojnych to tam jest w cholerę... Na prawdę chciałbym was zobaczyć, ale niestety, rekonstruuję inny przedział czasowy.
Chorągiew Żywiecka ogłasza otwarty nabór!!!! Po szczegóły proszę udać się na stronę www.chz.zywiecczyzna.com lub pisać na moje gadu (2396573). |
|
Autor |
MajkeL Użytkownik
|
Dodane dnia 04/05/2008 13:15 |
|
|
MM... jaki? ja chciałbym w przyszłosci robic rekonstrukcje Zakonu Templariuszy ale teraz to ja we wrzesniu dochodze do Bractwa Wikińskiego... lepsze to niż kupa w zoo |
|
Autor |
Skuciok Użytkownik
|
Dodane dnia 04/05/2008 13:19 |
|
|
XIV-XV wiek, koncentrujemy się na terenach Polskich.
|
Autor |
MajkeL Użytkownik
|
Dodane dnia 04/05/2008 13:33 |
|
|
Aaa... |
|
Autor |
|
Dodane dnia 04/05/2008 16:26 |
|
|
Skuciok to nie jesteśli tak daleko bo kolczuga+hełm garnczkowy=rtcerz za Władysława Łokietka (ten król żył od II połowy XIII wieku do I połowy 1260-1333)
Czy naprawdzę tak istotne są słowa? One są wszak tylko narzędziem do wyrażania myśli |
|
Autor |
Skuciok Użytkownik
|
Dodane dnia 04/05/2008 19:38 |
|
|
1. Co to rtcerz?
2. Tutaj mój błąd... Przełom XIV-XV wieku, czyli okres około grunwaldzki.
3. Kolczuga i elementy kolcze są w użyciu przez całe średniowiecze, a na naszych terenach jeszcze dłużej.
4. Nie wiedzieć dla czego, ale jakimś prawem większość hełmów treningowych to właśnie garnki albo ala garnki ( to takie nie wiadomo co, co ostatnio można były zauważyć mojej produkcji, już prawie skończyłem, za niedługa horroru część druga )
|
Autor |
MajkeL Użytkownik
|
Dodane dnia 04/05/2008 20:53 |
|
|
xD to rtcerz to chyba rycerz... no nieźle ja tez lubie XIV-XV w. |
|
Autor |
|
Dodane dnia 04/05/2008 21:17 |
|
|
4.u nas są też hełmnu ala szyszak i misurka
|
Autor |
Dieter Użytkownik
|
Dodane dnia 04/05/2008 21:33 |
|
|
Ja też odgrywam przełom XIV i XV w.
Szkółka rycerska... |
|
Autor |
Skuciok Użytkownik
|
Dodane dnia 04/05/2008 21:52 |
|
|
Szyszak zasłania tylko sam czubek głowy a garnek całą twarz.
|
Autor |
^Czarny Rycerz Administrator
|
Dodane dnia 05/05/2008 08:25 |
|
|
Czemu nikt jeszcze nie wyczyścił tego tematu? Po co dyskutować o jakimś pseudo bractwie robiącym "pokazy" w zbrojach z dywanu, kolczugach z drewna i "szyszakach"? Jak chce niech się tak bawi - nigdzie z tym go nie wpuszczą, na żadną impreze też się nie dostanie (bo o ile wiem nie ma nawet stroju..). Ale proszę - nie nazywaj tego bractwem (a tym bardziej grupą odtwórstwa/rekonstrukcji historycznej) bo w żadnym stopniu nim nie jest..
A teraz skończcie ten offtop..
Fortuna sprzyja odważnym... |
|
Autor |
Bulgar Użytkownik
|
Dodane dnia 05/05/2008 11:54 |
|
|
Dokładnie tak jak piszesz...
Albo ktoś tu robi sobie jakieś durne" jaja" albo...jeśli to jest prawda to współczuję ludziom z tego typu pomysłami
ps misurka a raczej misiurka to XVI-XVII wiek
ps 2 "hełmnu ala szyszak i misurka"-he he he-na Thora i Odina...he he
Gdy piach juz poczuł smoczy kil, Wilków wściekłość wzieła górę, Normanów setki dały życie, a Thorleif-łeb i skórę.
Voda je pro sedlaku a pivo je pro bojovniku!!! |
|
Autor |
|
Dodane dnia 05/05/2008 13:51 |
|
|
misiurka powstała w XIII .
hełmnu ala szyszak i misurka to jest szyszak z dorobioną misurką
|
Autor |
sebas-1992 Użytkownik
|
Dodane dnia 05/05/2008 16:25 |
|
|
Cześć wszystkim
Mam pytanie dotyczące treningów, jak należy ćwiczyć bo chciałbym się nauczyć walczyć mieczem i tarczą. Moje treningi nie dają żadnych sukcesów.
I co to znaczy " Salve " czy jakoś tak.
pozdro all |
|