Autor |
Impregnacja namiotu |
yasha Użytkownik
|
Dodane dnia 05/08/2008 15:01 |
|
|
Posiadamy namiot typu stożek,wykonany z surowki bawelnianej,niestety nieradzi sobie z deszczami.Czy macie jakies doswiadczenie w ipregnacji materialu i uczynienia go wodoszczelnym?
FRATRES MILITES CHRISTI DE DOBRIN
KOMANDORIA KRAKOWSKA/Poczet Pana Piotra Grzymały |
|
Autor |
RE: Impregnacja namiotu |
MajkeL Użytkownik
|
Dodane dnia 05/08/2008 15:10 |
|
|
Moze skóra? nie raz słyszałem ze robili namioty ze skóry bo nie przemaka tak szybko |
|
Autor |
yasha Użytkownik
|
Dodane dnia 05/08/2008 15:25 |
|
|
Niestety ale potrzebuje juz istniejacy material uczynic nie przepuszczalnym a nie zastepowac go inym,skora jest troche za droga obecnie na szycie namiotów.
FRATRES MILITES CHRISTI DE DOBRIN
KOMANDORIA KRAKOWSKA/Poczet Pana Piotra Grzymały |
|
Autor |
Korczak Użytkownik
|
Dodane dnia 05/08/2008 17:00 |
|
|
wiem że materiał można impregnować woskując go ale czy z namiotem jest to samo to już nie jestem pewien
ogólnie bardziej historycznie było by z lnu
Żeby się zabawić,
trzeba kogoś zabić...
Edytowane przez Korczak dnia 05/08/2008 17:08 |
|
Autor |
Skuciok Użytkownik
|
Dodane dnia 05/08/2008 23:06 |
|
|
Ech... Z tą bawełną to taki mrok. Spróbuj smalcem na osobnym kawałku bawełny.
Chorągiew Żywiecka ogłasza otwarty nabór!!!! Po szczegóły proszę udać się na stronę www.chz.zywiecczyzna.com lub pisać na moje gadu (2396573). |
|
Autor |
michalp Użytkownik
|
Dodane dnia 06/08/2008 12:27 |
|
|
W naszym bractwie impregnujemy namioty przetrzymując w nich przez rok przeszywki wszystkich z bractwa. ^^ Grzyb i tajemnicze żyjątka wyłażące z hełmu Pixela (szef bractwa) doskonale się sprawują. Od czasu do czasu trzeba wrzucic im tam na pożarcie jakiegoś słabszego fightera, ale mała strata. ^^
Nil mortifi sine lucre... |
|
Autor |
Matrona Użytkownik
|
Dodane dnia 08/08/2008 16:10 |
|
|
Jeżeli chcesz zaimpregnować namiot, to najlepiej udaj się do najbliższej Ci pralni chemicznej i spytaj co by mogli polecić z preparatów do impregnowania surówki z bawełny. Powinni pomóc Potem tylko rozprowadzasz środek po materiale, czekasz aż przeschnie w chłodnym, przewiewnym miejscu i będzie dobrze
Pozdrawiam
"Jeśli język potrafiłby ciąć z jakiegoś powodu, tak jak potrafi to robić miecz, martwych byłaby nieskończona ilość."
Filippo Vadi |
|