Autor |
TOR DO GIER RYCERSKICH |
Gosc Użytkownik
Ostrzeżeń:3
|
Dodane dnia 30/08/2004 21:59 |
|
|
Akurat intereusja mnie dawne widoki miast. Można z nich wyczytac wiele ciekawostek. Otóż jest taki widok, zreszta pisal o tym G. Brzustowicz w Roczniku Nadwarciałskim, chodzi o wizerunek Korytowa Mateusza Meriana. Widoczek moze ciekawy ze wzgledu na widok zamczyska, choc artystycznie niezbyt zajmujacy. Ale jest to cos: tor do gonitw rycerskich. Konstrukacja tajemnicza, ale dla laika nic nie mowiaca. Dopiero przy blizszym ogladzie widac pedzacego na koniu jezdzca z wysunieta do przodu lanca (?) chcacego trafic w wiszacy na sznurze przedmiot. Wszystkim zainteresowanym polecam analize tego widoku, jak i innych widokow miast, bo naprawde warto. Pozdrawiam. Marian. |
|
Autor |
Re: |
Gilbert Użytkownik
|
Dodane dnia 31/08/2004 19:27 |
|
|
Jakieł zdjącia może posiadasz by je pokazaą? |
|
Autor |
tor do gier |
Gosc Użytkownik
|
Dodane dnia 04/09/2004 14:58 |
|
|
Witam, tak posiada, w niedziele wybieram sie do Chwarszczan i przekaze te ilustracje Panu Mackowi, zeby ja tutaj pokazal. Pozdrawiam. Marian. |
|
Autor |
Re: tor do gier |
benek Użytkownik
|
Dodane dnia 02/11/2004 15:02 |
|
|
[quote:cf3024520a="Marian"]Witam, tak posiada, w niedziele wybieram sie do Chwarszczan i przekaze te ilustracje Panu Mackowi, zeby ja tutaj pokazal. Pozdrawiam. Marian.[/quote:cf3024520a]
Ale ja niczego od Ciebie nie otrzymalem :-(
Pozdrawiam |
|
Autor |
to do gonitw rycerskich |
benek Użytkownik
|
Dodane dnia 16/11/2004 11:06 |
|
|
już mam ten wizerunek Korytowa autorstwa Meriana
z torem do gonitw rycerskich. Dziąkują
pozdrawiam |
|
Autor |
ZWŁOKA |
Gosc Użytkownik
|
Dodane dnia 17/11/2004 00:48 |
|
|
Przepraszam za zwłoke z tym skanem, ale jest. Lepiej późno niż wcale. Pozdrawiam braą rycerską. Marian. |
|
Autor |
DZIEKUJEMY |
BES Użytkownik
|
Dodane dnia 02/01/2005 13:55 |
|
|
Witam, dziekujemy z aprzesłany materiał i liczymy na dalsza wspołprace, mam nadzieje, że podzielisz sią z nami jeszcze innymi ciekawymi materuiałami ikonograficznymi. Pozdrawiam. BES. |
|
Autor |
RE: TOR DO GIER RYCERSKICH |
Andrzej Użytkownik
|
Dodane dnia 15/10/2005 14:01 |
|
|
Po pierwsze kopia nie lanca, po drugie link nie działa.
Pozdrawiam |
|