Autor |
RE: Kolczuga |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 08/12/2005 13:40 |
|
|
No. to dobrze. A jak chcesz aby lepiej dochodziły to zawsze możesz spiłować. hehehe. Ale chciał bym aby jednak ktoś powiedział mi ile kółek macie pod szyją bo zaczynam się martwić i za mało zostawiam. |
|
Autor |
Reaper Użytkownik
|
Dodane dnia 09/12/2005 20:31 |
|
|
dzieki a swoja drioga to nie mozesz jej poprostu przymierzyc i zobaczyc czy nie jest za malo tych koleczek ??
|
|
Autor |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 09/12/2005 20:55 |
|
|
Przymieżałem. Mi pasuje ale mój kolega mówił że jest za mało. Pytałem się tak profilaktycznie. aby być pewnym. |
|
Autor |
Reaper Użytkownik
|
Dodane dnia 11/12/2005 18:03 |
|
|
ejj mam pytanie mam juz calkiem spory kawal tej kolczugi iii ... mam pytanie jak powinna ona byc ulozona
w sensie takim czy kolka powinny jakby sie rozciagac czy pionowo
napewno wiecie o co mi chodzi ... chyba no nie wiem w sumie patrzylem na zdjecia ale nie bardzo widac a nie wiem jak mam robic bo juz musze zaczac to jakos z glowa robic bo bede mogl sobie za niedlugo tylko kolczy plaszcz z tego zrobic |
|
Autor |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 13/12/2005 16:55 |
|
|
http://www.gildia.com/teksty/robert_bagrit/kolczuga
Tu masz opis. |
|
Autor |
Reaper Użytkownik
|
Dodane dnia 14/12/2005 16:04 |
|
|
dzieki juz skminilem xD
|
|
Autor |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 16/12/2005 17:00 |
|
|
co sądzicie o zciąganiu końcówek rękawów kolczugi żemieniami |
|
Autor |
pirat Użytkownik
|
Dodane dnia 18/12/2005 18:28 |
|
|
według mnie nie byłoby to głupie ale z drugiej strony rzemienie mogą sie szybko przetrzeć i urwać po za tym nie wiem czy to jest historyczne i czy rzeczywiście ułatwiołyby to walke w kolczudze
We pillage, we plunder, we rifle and loot. Drink up me 'earties yo ho! |
|
Autor |
Messiah Użytkownik
|
Dodane dnia 20/12/2005 15:45 |
|
|
według mnie minimalnie by ułatwiło, bo rękawy bardziej przylegałyby do ręki a nie latały(jeśli mamy je luźne) podczas machania bronią, hmm to dobry pomysł, może zastosuję |
|
Autor |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 20/12/2005 18:11 |
|
|
już zrobiłem. Żemień się nie przeciera przynajmniej w 1 walce. |
|
Autor |
pirat Użytkownik
|
Dodane dnia 20/12/2005 21:39 |
|
|
heh zobaczysz to po parunastu podejżeam że bedziasz musiał co jakis czas wymieniać
We pillage, we plunder, we rifle and loot. Drink up me 'earties yo ho! |
|
Autor |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 21/12/2005 14:11 |
|
|
możliwe. Ale poprubuje, wtedy zobacze. |
|
Autor |
Raven Użytkownik
|
Dodane dnia 27/12/2005 21:58 |
|
|
a moze zamiast tego po prostu zwezyc kolczuge na rekawach? jak ladnie sie zwezi to bedzie praktycznie i elegancko jesli nie pomoze, to mozna zrobic mitynki. |
|
Autor |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 02/01/2006 13:42 |
|
|
fakt może być |
|
Autor |
Michu88 Użytkownik
|
Dodane dnia 10/01/2006 18:52 |
|
|
Najlepszy według mnie poradnik jest na gildi.pl na samym początku ktoś już podał link. Jest tam opisana prosta technika stworzenia kolczugi jednak praca ta jest strasznie długa . WIem to na własnym przykładzie. |
|
Autor |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 10/01/2006 21:53 |
|
|
ja kolczuge mam. tylko nie wiedziałem jak rozwiązac sprawę długich rękawów |
|
Autor |
Michu88 Użytkownik
|
Dodane dnia 11/01/2006 18:06 |
|
|
chcesz mieć kolczuge z długimi rękawami nic trudnego też mam taka. Ja zrobiłem to w taki sposób. Najpierw zrobiłem tunel z metalowych pierścieni. Tunel był wystarczającu długi i szeroki by moja ręka sie w niego zmieściła. Puźniej poszyrzyłem go przy jednym końcu i doczepiłem go do wcześniej zrobionej kolczugi. Tunel robi się podobnie do kaptóru kolczego tyle że jest on dłuższyi ma dwa otwory . No i robi się go bez otworu na twarz ;D |
|
Autor |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 12/01/2006 14:07 |
|
|
dzieki za pomoc. |
|
Autor |
chudy Użytkownik
|
Dodane dnia 12/01/2006 15:14 |
|
|
Sposób z rzemieniami jest praktyczny ale kosztowny i nie historyczny, kolczuga fajnie wygląda z szerokimi rękawami. Pomyśl jak byś wyglądał w takiej kolczudze związanej na rękawach...jak dresiarz |
|
Autor |
Michu88 Użytkownik
|
Dodane dnia 12/01/2006 17:05 |
|
|
Wiem to wygląda bardzo głupi dlatego napisałem że rękaw powinien być tak szeroki by ręka zmieściła się do niego bez problemu.
Co cie nie zabije to wzmocni. |
|