Autor |
Śląsk XII i XIII wiek, nabór do powstającego bractwa. |
Ludwik Użytkownik
|
Dodane dnia 11/03/2009 16:54 |
|
|
Chciałbym założyć bractwo rycerskie odtwarzające XII i XIII wiek na Śląsku bardzo bym prosił o Wszystkie materiały które dotyczą tego tematu. Jak np. ubiór, uzbrojenie, przedmioty codziennego użytku oraz architektura z tego czasu.
Edytowane przez ^AdminIsAway dnia 01/12/2009 07:14 |
|
Autor |
RE: Śląsk XII i XIII wiek |
Konrad z Niemczy Użytkownik
|
Dodane dnia 11/03/2009 20:11 |
|
|
Na freha znajdziesz większość(wszystkie?) potrzebne informację. Najpierw sam poszukaj, w życiu nie ma tak, że Ci wszystko na tacy podają. Jak Ci na tym na prawdę zależy, to szukaj sam. Zresztą może na początek lepiej poszukać jakiegoś bractwa w okolicy odtwarzającego ten okres? A w tym temacie masz trochę o uzbrojeniu: http://www.gazetarycerska.pl/forum/viewthread.php?forum_id=113&thread_id=490
You'll take my life but I'll take yours too! |
|
Autor |
RE: Śląsk XII i XIII wiek |
Alvaron Użytkownik
|
Dodane dnia 11/03/2009 21:47 |
|
|
Zacny Ludwiku, a czy masz doświadczenie jeśli chodzi o funkcjonowanie bractwa i wszystkich aspektów z nim związanych? Cóż z drugiej strony czy to ważne? Moim zdaniem liczą się motywy, którymi kierujesz się Bo (nie żebym chciał Cię jakoś zrazic) jeśli po prostu Ci się nudzi i chcesz się wyszumiec tłukąc metalowymi przedmiotami bliźnich bądź popic mocniej przy staropolskich pieśniach to lepiej wstąp do grup, które to już robią i nie przyczyniaj się do powstawania nowych lub zapisz się na krav mage (no tylko że tu nie popijesz). - Wybacz mi pełne goryczy słowa, ale ostatnio widząc co się dzieje zwątpienie mnie ogarnia. Ale co ja tam mogę wiedzic będąc biernym miłośnikiem RR.
Faber est quisque suae fortunae |
|
Autor |
RE: Śląsk XII i XIII wiek, nabór do powstającego bractwa. |
Baldwin_ Użytkownik
|
Dodane dnia 02/04/2015 21:20 |
|
|
Ludwik napisał/a:
Chciałbym założyć bractwo rycerskie odtwarzające XII i XIII wiek na Śląsku bardzo bym prosił o Wszystkie materiały które dotyczą tego tematu. Jak np. ubiór, uzbrojenie, przedmioty codziennego użytku oraz architektura z tego czasu.
Zapraszam do nas
Bractwo Rycerskie Chorągiew Ziemi Olkuskiej prowadzi nabór na nowych członków.
Kontakt: [email protected] lub tel: 662083043. więcej na www.bractwoolkusz.org.pl |
|