Deus lo vult-Taka jest wola Bożą
Papież Urban II o pierwszej krucjacie Czy naprawdzę tak istotne są słowa? One są wszak tylko narzędziem do wyrażania myśli
Papież Urban II o pierwszej krucjacie Czy naprawdzę tak istotne są słowa? One są wszak tylko narzędziem do wyrażania myśli
to w takim razie napiście Ile waże wasze uzbrojenie?
Powiem wam ile waży nasze uzbrojenie:w zeszłym roku będąc na imprezie we Wrocku na grodzie Partynice piłem sobie piwko po fajcie-obok siedział jakiś tata z synem i opwiadał o rycerzach i między innymi o Zawiszy Czarnym.Takie rzeczy że złooooo...że on był takim kozakiem że jego zbroję wiozły dwa wozy zaprzężone w woły a miecz ważył 75 kg-to jest autentyczne wspomnienie mam na to świadków hehe...
i naprawdę dajcie już spokój z tymi kropeczkami...
Gdy piach juz poczuł smoczy kil, Wilków wściekłość wzieła górę, Normanów setki dały życie, a Thorleif-łeb i skórę.
zwykły miecz (1,4) hehe i jest jak na mnie taki sredni (pod wzgledem ciezkosci) a co dopiero 75 kg.. raczej nikt by sobie takim mieczem nie powalczył ;P