Autor |
RE: Techniki walki |
Reyki Użytkownik
|
Dodane dnia 04/12/2005 17:41 |
|
|
A ja powiem że pojedynek samuraja z rycerzem skończył by sie poszatkowaniem rycerza na plasterki.
Japończycy byli w tamtym czasie o wiele sprawniejszymi szermierzami niż europejczycy.
Edytowane przez Reyki dnia 04/12/2005 17:42 |
|
Autor |
Andrzej Użytkownik
|
Dodane dnia 04/12/2005 18:03 |
|
|
Reyki napisał/a:
Po piąte:Słyszałem legendę o niejakim rycerzu Reykim co na bitwie pod grunwaldem walczył i pokonał całą chorągiew śląską-uwierzycie?
(w rzeczywistości walczyłem przeciw śląskiej i miałem przyjemność miecze skrzyżować z LAS-em(pozdrowienia_,ale po obu stronach nie było strat.Tylko chyba Blacha lub Piotrek(Calicki??) zafundował mi wgniot na hełmie.
W zwycięstwo z całą "Śląską" nie uwierzymy ale we wgnioty na hełmie po "wejściu" do LAS-u tak :-). Również pozdrawiam.
Pozdrawiam
Edytowane przez Andrzej dnia 04/12/2005 18:22 |
|
Autor |
Reaper Użytkownik
|
Dodane dnia 05/12/2005 08:07 |
|
|
no tak ale na glupote ktora przed chwila glupnoles nawet ja (czyli totalny ignorant) by sie nie odwazyl. moze i masz racje samuraj pokonal by zwyklego kolesia w kolczudze ale koles w pelnej plycie moglby go zabic piesciami ( to teraz jeszcze zacznij psiac ze ten przerosniety noz do sera przecina tarcze pancerze i cialo jak ow wymieniony noz do sera ser)moim zdaniem samuraj nie mialby szans bo po pierwsze maja skosne oczy co juz im ogranicza wzrok a jeszcze w helmie xD i nie maja odpowiedniej broni do przebijania metalowych pancerzy ( kusza sie nie liczy bo jej nie uzywali znaczy nie szermierze) pozaatym nie mieli czasu ciwyczyc bo caly czas rysuja i czytaja ta swoja mange (mangghe ??) no i to na tyle znam co prawda wiele innych "faktow" dlaczego samuraj niemialby szans z rycerzem ale juz was nie bede meczyl bo coponiektorzy mogliby mi zarzucic obrazanie ich inteligencji
jow |
|
Autor |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 05/12/2005 14:39 |
|
|
Moim zdaniem ryceż pokonał by samuraja. Icz miecze są ostre ale naprawde mogły by sobie nie poradzić z pełną płytą. A rycerze stawiali także na siłe i samuraj po jednym stżale w lamelkę swą by się zwinął. moim zdaniem hehehe. |
|
Autor |
Reaper Użytkownik
|
Dodane dnia 05/12/2005 16:02 |
|
|
moim zdaniem wogole nie powinno sie porownywac tych dwoch wojownikow albowiem kazdy z nich walczyl zupelnie innaczej pozatym o ile mozna wyciagnac srednie uzbrojenie samuraja to niech mi ktos powie w co byl uzbrojony woj z XV , prawie kazdy w co innego nie mowiac juz o tym ze sredniowiecze trwalo niemalze X wiekow wiec panteon konfiguracji uzbrojenia byl niezwykle bogaty (oszkurde ale tekst xD) |
|
Autor |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 05/12/2005 16:42 |
|
|
Może i masz rację, lecz często idzie się spodkać z takimi porównaniami. |
|
Autor |
Reaper Użytkownik
|
Dodane dnia 05/12/2005 17:01 |
|
|
dlatego musimy mowic ze samuraj nie ma szans zeby oni mogli mowic e rycerz nie ma szans |
|
Autor |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 05/12/2005 17:07 |
|
|
dokładnie. Z tego co wiem to zawiele walk samurajów i rycerzy nie było więc nie nam to sądzić. |
|
Autor |
Reaper Użytkownik
|
Dodane dnia 06/12/2005 21:45 |
|
|
ale z drogiej strony jest to strona gazety rycerskiej a nie kuriera samurajow , ninja i kolesi typu karate kid ktorzy pokonuja cala armie xD |
|
Autor |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 07/12/2005 18:29 |
|
|
No co tu dużo mówić. Masz poniekąd rację. |
|
Autor |
^Czarny Rycerz Administrator
|
Dodane dnia 07/12/2005 20:29 |
|
|
A ja stwierdzilem (po pierwszym treningu) ze ARMA jest nie przydatna i uczy zlych nawyków
Fortuna sprzyja odważnym... |
|
Autor |
Reyki Użytkownik
|
Dodane dnia 11/12/2005 23:19 |
|
|
Nie uczy złych nawyków.Sam sie ich uczysz.
Arma daje tylko namiastke tego co powinienes znac i to Ty powinieneś doskonalić techniki pokazane przez "instruktora" ARMY
Powiedz mi tylko jedno.Jakie złe nawyki według ciebie pokazuje ARMA.
Podaj swoje imie i nazwisko,adres,a ja (nie jestem z ARMY ale utrzymuje z nimi kontakt i sam opracowuje traktaty) przyjade i zobaczymy czego cię takiego złego uczą. |
|
Autor |
Reyki Użytkownik
|
Dodane dnia 11/12/2005 23:20 |
|
|
Poza tym rozmowa o Samurajach jest bezsensowna.Widze że zebrała się tu duża grupa ignorantów i że nic do tej grupy nie dotrze(chyba że za pomoca miecza).
Przepraszam za obraźliwą treść ale mnie wkurzacie. |
|
Autor |
Reaper Użytkownik
|
Dodane dnia 12/12/2005 18:21 |
|
|
eee... to byla grozba ? a odnosnie traktatow z army moim zdaniem w tych traktatach jest za duzo sztychow ( np z opracowania Leckhunera sztych w twarz) a jezeli cwiczy sie takie ruchy iles lat to w czasie walki moze cos takiego wyjsc przez przypadek (choc rownie dobrze moze wyjsc calkowicie przez przypadek wogole walka bez pelnej oslony to przypal jest) i na serio nie tutaj powinno sie dyskutowac o samurajach ale na odpowiednich forach... nie sadze bowiem aby forum gazety rycerskiej bylo odpowiednim miejscem na wywyzszanie samurajow i uwazam takze ze jezeli ktos pisze ze pojedynek samuraja z rycerzem skonczylby sie poszatkowanie rycerza na plasterki to tez jest ignorantem
papusie xD |
|
Autor |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 13/12/2005 16:53 |
|
|
ma ktoś może arme na kompie i mógł by mi przesłać. Chętnie poczytam. |
|
Autor |
Reyki Użytkownik
|
Dodane dnia 15/12/2005 00:36 |
|
|
nie zrozumialem ostatniego posta |
|
Autor |
pirat Użytkownik
|
Dodane dnia 15/12/2005 17:27 |
|
|
chyba chodzi mu o traktaty lepiej sprecyzuj pytanie
We pillage, we plunder, we rifle and loot. Drink up me 'earties yo ho! |
|
Autor |
Bartosz Użytkownik
|
Dodane dnia 15/12/2005 18:26 |
|
|
Tak chciał bym traktat. |
|
Autor |
^Czarny Rycerz Administrator
|
Dodane dnia 16/12/2005 19:34 |
|
|
A nie slyszales o stronce ARMY?? www.arma.lh.pl czy jakos tak.
Fortuna sprzyja odważnym... |
|
Autor |
pirat Użytkownik
|
Dodane dnia 16/12/2005 22:54 |
|
|
heh chyba zawiazuje nam sie na forum podwójny temat ,Czarny,wystarczy że w jednym poście zamieścisz link army nie musisz pisać od razu dwóch.Sądze ze Bartoszowi wystarczy jeden link
We pillage, we plunder, we rifle and loot. Drink up me 'earties yo ho! |
|