Autor |
RE: Bydgoszcz |
Guinevre Użytkownik
|
Dodane dnia 17/02/2008 18:43 |
|
|
Niestety zdaję sobie z tego sprawę Wiem, że nic nie jest proste, ale spełniłabym jedno ze swoich marzeń ucząc się walczyć u boku mężczyzn, którzy traktują mnie jak równą sobie. Po za tym chcę coś sobie i innych udowodnić. Z zapisaniem się jest jeszcze wiele przeszkód, które muszę pokonać, ale wierzę, że mi się uda^^ Siniaki to o i tak dla mnie norma;]
Boldgrim, jeżeli już mi się uda, to właśnie tam się zapiszę
Amen. |
|
Autor |
^AdminIsAway Administrator
|
Dodane dnia 18/02/2008 00:32 |
|
|
Guinevre
Nie przejmuj się, niektóre osoby próbują się dowartościowac i udowodnic jacy są macho. Znam kilka kobiet z powodzeniem walczących i nawet w bohurtach dają radę. Po prostu nie przejmuj sie i trenuj.
Musisz by przygotowana na jedno. Wskutek treningu urosną ci mięśnie i nie będziesz słabą, delikatna kobietką.
Bractwo Rycerskie Zamku Będzin
Ordo Militaris et Hospitalis Sancti Lazari Hierosolymitani
In gladio veritas! |
|
Autor |
Guinevre Użytkownik
|
Dodane dnia 19/02/2008 15:52 |
|
|
Death-wish dziękuję, to miłe z Twej strony, że mnie wspierasz Ah... No ja jakoś nigdy nie byłam uważana za słabą i delikatną kobietę, więc chyba nic nie tracę
Amen. |
|
Autor |
Marcinek Użytkownik
Ostrzeżeń:1
|
Dodane dnia 20/02/2008 11:17 |
|
|
Skąd jesteś Guinevre? Jesli z okolic Bydgoszczy, to mozesz też próbować w Toruniu. |
|
Autor |
martinbyq Użytkownik
|
Dodane dnia 20/02/2008 19:13 |
|
|
Pamietaj o Joannie d'Arc...(co do kobiet walczacych)...u nas jest taka legenda jakoby o powstaniu nazwy Kaszubi...ponoc jak pisze Majkowski słowo to powstało od zawołaniu Kasiu bij!!...jakies amazonki Kaszubskie czy jak?!..pozdrawiam
Cave Adsum |
|
Autor |
Guinevre Użytkownik
|
Dodane dnia 20/02/2008 19:14 |
|
|
Jestem z Bydgoszczy I idę do Maximusa, więc Toruń odpada ;]
Martinbyg pamiętam o Asi Należy do moich ulubionych postaci historycznych^^
Amazonki... Takie walczące i hasające Xeny : D
Amen.
Edytowane przez Guinevre dnia 20/02/2008 19:17 |
|
Autor |
ani7kero Użytkownik
|
Dodane dnia 21/02/2008 15:14 |
|
|
Wiesz co, Guinevre...
Ja też jestem z Bydgoszczy.Byłam w różnych bractwach (2 czy 3). Sympatyzuję ze średniowieczem od ok.2000 r. Chciałam Cię przprosić za wypowiedzi Panów z Bydgoskich Bractw (KB i Maximus). Oni tak na prawdę to się lubią, bo znam ich osobiście i wiele lat z nimi współpracowałam (robiąc często dziwne rzeczy/projekty ). Sytuacja w Bydzi nie jest taka zła, a właściwie stosunki między bractwami, ponieważ nie przeszkadza to tym panom co jakiś czas spotykać się na piwie.
Smutno mi bardzo, że personalne "prztyczyczki w nos" mają miejsce na ogólnopolskim portalu, co niezbyt dobrze może świadczyć o bydgoskich rycerzach. A mam miłe wspomnienia, zarówno dotyczące KB (Kasztelanii) i MAximusa.
Mam nadzieję, że spodoba Ci się trening w Maximusie (sama się na niego wybieram - niektórzy pewnie dostaną zawału kiedy mnie zobaczą).
Więc, w razie czego .. do zobaczenia
Jako niewiasta czasem też muszę włożyć spodnie
Niewiedzę można zrozumieć, głupotę - nigdy.. |
|
Autor |
ani7kero Użytkownik
|
Dodane dnia 21/02/2008 15:29 |
|
|
Aha..
Ponieważ, powiedziałam co myślę na w/w temat, mam nadzieję, iż panowie zachowają się zgodnie z kanonami rycerskości
|
Autor |
Guinevre Użytkownik
|
Dodane dnia 21/02/2008 15:57 |
|
|
nooo : D ani7kero ja bardzo chętnie Cię tam powitam, bo, mimo iż całe życie z facetami przesiedziałam, wolę mieć bratnią duszę obok siebie, w czasie zdobywania kolejnych siniaków
Amen. |
|
Autor |
martinbyq Użytkownik
|
Dodane dnia 22/02/2008 10:51 |
|
|
To sie bedzie działo w Bydgoszczy
Cave Adsum |
|
Autor |
Guinevre Użytkownik
|
Dodane dnia 22/02/2008 19:21 |
|
|
Tak, owszem, cała Polsko bój się, albowiem nadchodzi apokalipsa :]
Amen. |
|
Autor |
Skuciok Użytkownik
|
Dodane dnia 22/02/2008 19:24 |
|
|
Hehehe.... my w bractwie mamy kilka kobiet, jedna jest siostra szefa, kiedys sie uczyli walczyc, mistrz bractwa dostal kijem po glowie i sie skonczylo
Chorągiew Żywiecka ogłasza otwarty nabór!!!! Po szczegóły proszę udać się na stronę www.chz.zywiecczyzna.com lub pisać na moje gadu (2396573). |
|
Autor |
ani7kero Użytkownik
|
Dodane dnia 22/02/2008 22:23 |
|
|
A u nas tak nie jest
Pare razy spunktowałam chłopaków i nie było problemu, bo wychodzą oni z założenia, że to dzięki ich radom i trenowaniu udało mi się trafić
Ale trzeba przyznać, że kobiety mają trochę lżej i panowie uczą się hamowania ciosów w walce z kobietkami (przydaje się to im później na paginach) Więc korzyść obopólna
I tak zawsze najgorsza jest rozgrzewka
|
Autor |
Skuciok Użytkownik
|
Dodane dnia 22/02/2008 22:36 |
|
|
Dla kobiet u nas rozgrzewka to gra w ping-ponga
Chorągiew Żywiecka ogłasza otwarty nabór!!!! Po szczegóły proszę udać się na stronę www.chz.zywiecczyzna.com lub pisać na moje gadu (2396573). |
|
Autor |
Guinevre Użytkownik
|
Dodane dnia 23/02/2008 08:27 |
|
|
Supeer... Mogę zrobić wszystko, ale nie pompki T___T
I będę samiuśka w niedzielę T___T
<żołądek podchodzi jej do gardła> Cóż, sama tego chciałam
Amen. |
|
Autor |
ani7kero Użytkownik
|
Dodane dnia 23/02/2008 16:36 |
|
|
nie będziesz sama, bo z tego co wiem będą tam jeszcze 2 panie
do zobaczenia
|
Autor |
Guinevre Użytkownik
|
Dodane dnia 23/02/2008 17:38 |
|
|
Dobra, jutro może jeszcze mnie nie będzie ( nie pytaj, bo aż wstyd =.=), ale od marca jestem choćby miało się walić i palić.
Huoh, zobaczymy co z jutrem,
Amen. |
|
Autor |
bimber666 Użytkownik
|
Dodane dnia 24/02/2008 22:40 |
|
|
Jeśli chcesz sobie powalczyć na równych zasadach, pojeździć i sie bawić to zapraszam Do Szkoły Fechtunku Historycznego Maximus |
|
Autor |
bimber666 Użytkownik
|
Dodane dnia 24/02/2008 22:45 |
|
|
Za szybko mi sie wysłało ! Wiec jesli chodzi o szkołe ,,Maximus" to ja na prawde nie polecam , poznałem ich przez przypadek i wrazenie ... , nie bede konczył . Przypuszczam ze to wazysko są spoko ale , na rycerstwie i walkach sie nie znaja ! Sorki ,, Maximus" ale musialem , wiekszosc braci ma podobne o was zdanie !!! |
|
Autor |
bimber666 Użytkownik
|
Dodane dnia 24/02/2008 22:50 |
|
|
Jeszcze jedno mam nadzieje ze na pisaniu sie nie skaczy , i spotkamy sie dziewczyny gdzies na polu walki ! Pozdrawiam |
|