Autor |
Przechowywanie żywności |
Bolek-94 Użytkownik
|
Dodane dnia 13/07/2010 21:51 |
|
|
Witam. Jak przechowywano żywność w czasach średniowiecza? Nie ma lodówek, zamrażarek itp. |
|
Autor |
RE: Przechowywanie żywności |
Bartim Użytkownik
|
Dodane dnia 14/07/2010 15:55 |
|
|
Z tego co mi wiadom to mięco solono ( dłużej było świerze), wędzono też.
chyba też kopali jakieś doły (było chłodniej) taka spiżarnia.
|
|
Autor |
RE: Przechowywanie żywności |
Guru Użytkownik
|
Dodane dnia 14/07/2010 21:27 |
|
|
Metodą o ile się nie mylę dość popularną było suszenie. Z resztą do dziś jest to dość popularna metoda.
I love Gazeta Rycerska
Bractwo Rycerskie Ziemi Łańcuckiej
[img]http://koni.9.fm.interia.pl/off.gif[/img] |
|
Autor |
RE: Przechowywanie żywności |
Rey Użytkownik
|
Dodane dnia 15/07/2010 09:04 |
|
|
Tak dokładnie suszenie, a kiedy to odkryto sól na ziemiach polskich, wtedy żywność kładli do beczek wypełnionych solą.
Bractwo Rycerskie Herbu Prus/Konfederacja Szlachty Wlkp. |
|