Chciałbym się dowiedzieć czy istnieją jakieś bractwa zajmujące się rycerstwem orientu lub z nim powiązanym. coś jak saraceni, maurowie, turcy seldżuccy, czy początki imperium osmańskiego. interesują mnie czasy XIII wieku
"Gwardia Saladyna" uległa znaczącym zmianom i działamy jako nieformalna jeszcze grupa "Saraceni". Koncentrujemy się na Ziemi Świętej - Palestyna, Syria, al-Jazira. Irak z wyraźnymi wpływami z Egiptu (Saladayn był między innymi Sułtanem Egiptu) i nie tylko. Zresztą temat saracenów jest zbyt obszerny, żeby go zamykać w kilku słowach.
Konkretnie skupiamy się na klimacie zbliżonym do miejsko-dworskiego jednak z wyraźnym naciskiem na zbrojnych - nie tylko walczący, ale też łucznicy. Co prawda obecnie walczę tylko ja, ale mam nadzieję, że niedługo sie to zacznie zmieniać.
Wracając do sprawy - o ile mi wiadomo poza nami w Polsce chyba nikt nie zdecydował się a Bliski Wschód w XIII wieku, gdyż jest to bardzo trudna rekonstrukcja między innymi dlatego, że to jest inna kultura i mentalność ... a i materiałów za dużo nie ma.
Morm ... zgłoś się do Gosława albo bezpośrednio do mnie, gdyż to ja zarządzam tym bałaganem aha ... a podaj może skąd jesteś bo może ktoś od nas działa w pobliżu ciebie