Autor |
WYRÓŻNIONY FILM POLSKICH RYCERZY |
alone1 Użytkownik
|
Dodane dnia 04/06/2009 11:37 |
|
|
WItam serdecznie
Zapraszam do obejrzenia, krótkiego promo rycerzy, które zostało wyróżnione podczas konkursu filmowego organizowanego przez portal Gosilesia.pl
http://www.vimeo.com/4599937
Pozdrawiam i czekam na opinie
PS. a moze jest ktoś zainteresowany takim filmem promo? |
|
Autor |
RE: WYRÓŻNIONY FILM POLSKICH RYCERZY |
rycek_askan Użytkownik
|
Dodane dnia 16/11/2009 16:23 |
|
|
fajne, polecam do obejrzenia tego kawałka, każde bractwo powinno taki mieć.
Pierwsze polskie stowarzyszenie turniejowe "Liga Baronów".
Podążajcie za mną, kiedy atakuję
Zabijcie, jeśli się wycofam
Pomścijcie gdy zginę... |
|
Autor |
urbaniakd Użytkownik
|
Dodane dnia 16/11/2009 17:04 |
|
|
Super naprawdę fajny film: Nareszcie coś co "promuje" naszą pasje.
Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci
Edytowane przez urbaniakd dnia 16/11/2009 17:08 |
|
Autor |
rycek_askan Użytkownik
|
Dodane dnia 16/11/2009 18:24 |
|
|
no bo weź, ile jest głupich beznadziejnych brazylijskich seriali w TV, a czy zamiast nich nie można by właśnie robić takich magazynów z życia bractw? na pewno wzrosła by oglądalność
|
Autor |
^Czarny Rycerz Administrator
|
Dodane dnia 16/11/2009 18:45 |
|
|
To mnie dobiłes. Taaa, ludzie marzą o oglądaniu "magazynów z życia bractw" a tych brazylijskich seriali nie znoszą. Na pewno oglądalność by wzrosła
Fortuna sprzyja odważnym... |
|
Autor |
urbaniakd Użytkownik
|
Dodane dnia 16/11/2009 18:49 |
|
|
Kiedyś ok. 2 lata temu Discovery Channel miał takie różne 5 minutowe filmiki o pasjach i hobby ludzi np. skoki ze skał do wody i m.in. była prezentacja grupy wczesnośredniowiecznych wojów, to było fajne.
A w telewizji mogły by być relacje z imprez, festynów i inscenizacji tak jak ma je grunwald czy wolin.
Pozdrowionka
Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci
Edytowane przez urbaniakd dnia 16/11/2009 18:50 |
|
Autor |
Valgard Użytkownik
|
Dodane dnia 16/11/2009 20:14 |
|
|
Fajnie, bo bym se obejrzał to promo o wczesnych na Discovery |
|
Autor |
Zbyszko z gorzowa Użytkownik
|
Dodane dnia 19/11/2009 02:33 |
|
|
No coz , powiem i ja slowo na temat propagowania naszych pasji. Otoz , przyznaje , nie ja ( ja bylem na Wolinie w tym czasie), moja Mama( ktora podziela moja pasje , zreszta , co tu duzo mowic, to wlasnie Ona szyla i haftowala moj stroj,zadzwonila do TVN-u, z pytaniem , dlaczego niema nic o Wolinie.Bardzo mila Pani redaktor przelaczyla Ja do nstepnej Pani Redaktor. Okazalo sie , ze Pani nie wiedziala , ze wlasnie Festiwal na Wolinie jest.O dziwo , wiedziala bardzo wiele na temat Wolina , poniewaz jej Przyjaciolka , jest nie tylko pasjonatka Sredniowiecza, ale nawet pisala prace magisterska z tego tematu i Pani redaktor byla na Festiwalu na Wolinie ...lata temu.Pani Redaktor powiedziala ze zrobi co mozliew , tylko z gory przeprosila , ze jest Woodstok , i jeszcze jakies bardzo wazne wydazenie z Kims z rzadu.Ot tak.Wiec mysle , ze troszke moze byc naszej winy. Znaczy i Organizatorow Festiwalu na Wolinie , i Naszej ....Gazety Rycerskiej.....(sorki , ze pozwalam sobie na takie slowa) , ale mysle , ze gdyby ktos z Redakcji *Gazety Rycerskiej* , skontaktowal sie w przyszlym roku , ale wczesniej , to mysle ze TVN jest na tyle *otwarty i kontaktowy*, ze na pewno wyslalby ekipe i ....byloby pieknie.Moze nie mam racji -sorki.Ale po tym jak Moja mama rozmawiala z Pania Redaktor , to wygladalo , ze po prostu chodzilo glownie o to , ze trzeba szybciej sie odezwac i mowic ze cos takiego jest, ot tak.
Natomiast jesli chodzi o Discovery , to juz pisalem , widzialem nawet jak ekipa budowala sredniowieczna osade.
Pozdrawiam all.
SLAVA!!!!!:confused::)
jestem tam , gdzie byl abadonna |
|
Autor |
rycek_askan Użytkownik
|
Dodane dnia 19/11/2009 14:04 |
|
|
nie ma tu kogo winić z gazetki, bo oni i tak mają dużo na głowie. Myślę że dobry pomysł podsunąłeś i w 2010 ktoś z nas na pewno zadzwoni i będziecie w TV
|
Autor |
Tatar Savasc Użytkownik
|
Dodane dnia 19/11/2009 14:33 |
|
|
rycek_askan... właśnie podsunąłeś mi pewien pomysł... na pewno w wolnych chwilach bym się nie nudził gdyby był program "rycerski" - rekonstrukcje i walki ze wszystkich okresów średniowiecza
Gokturkleri Ile! |
|
Autor |
^AdminIsAway Administrator
|
Dodane dnia 19/11/2009 17:17 |
|
|
Jeśli już to na początek warto zainteresować oddział regionalny tvp w szczecinie lub jakąś telewizję lokalną. Na szczęście my mamy ten luksus że od kilku lat Grunwald leci na History.
Bractwo Rycerskie Zamku Będzin
Ordo Militaris et Hospitalis Sancti Lazari Hierosolymitani
In gladio veritas! |
|
Autor |
Horu Użytkownik
|
Dodane dnia 27/11/2009 10:24 |
|
|
Grunwald 2010 zapewne będzie w telewizji na jednym z podstawowych kanałów takich jak: tvp1, polsat, czy innch. Będzie też pewnie nagłaśniany z różnych stron. Wielu ludzi to obejrzy i tu mam nadzieje, że zainteresują się tematem rekonstrukcji. Wtedy może napłynąć wiele osób do bractw rycerskich. Ale to tylko moje przypuszczenia (i cicha nadzieja).
Szukam ludzi do treningów w płytach - Tychy |
|
Autor |
Guru Użytkownik
|
Dodane dnia 27/11/2009 20:45 |
|
|
Po Grunwaldzie 2009 na "Superstacji" był obszerny 45 minutowy raport z imprezy. Dobrze przygotowany, a co do Grunwaldu 2010 na 600 rocznice powinna być obszerna relacja na TVP, prawdopodobnie na jakimś regionalnym.
I love Gazeta Rycerska
Bractwo Rycerskie Ziemi Łańcuckiej
[img]http://koni.9.fm.interia.pl/off.gif[/img] |
|