Autor |
Poszukuje kontaktu z prężnie działającym bractwem Rycerskiem z Poznania lub Okolic |
Ogonczyk z Szamotul Użytkownik
|
Dodane dnia 16/10/2008 11:24 |
|
|
Czołem Kamraci!
Jak napisałem powyżej poszukuje kontaktu z Bractwem lub Bractwami Rycerskimi z terenu Wielkopolski tj z Poznania lub oklic. Najlepiej z okolic Szamotuł.
Stoi w Szamotułach Zamek obronny rodu Górków, onegdaj wielce znamienitego rodu w Wielkopolsce i znanego w Polszcze,
Choc jam już nie pierwszej młodości to chciałbym współpracować z bractwem rycerskim naszej Ziemii Wielkopolskiej. Wiedzę jaka taką ku temu posiadam bom jest historykiem Sztuki i pilotem Wycieczek po Europie.
Tyle przestawienia. Miło mi zatem bedzie wymieniać informacje i poglądy ze zgromadzonymi tu miłośnikami Średnioweicza i stanu Rycerskiego.
Pozdrawiam
Ogończyk z Szamotuł |
|
Autor |
RE: Poszukuje kontaktu z prężnie działającym bractwem Rycerskiem z Poznania lub Okolic |
^AdminIsAway Administrator
|
Dodane dnia 16/10/2008 12:32 |
|
|
Szamotulskie Bractwo Rycerskie masz na miejscu.
Bractwo Rycerskie Zamku Będzin
Ordo Militaris et Hospitalis Sancti Lazari Hierosolymitani
In gladio veritas! |
|
Autor |
RE: Poszukuje kontaktu z prężnie działającym bractwem Rycerskiem z Poznania lub Okolic |
Alvaron Użytkownik
|
Dodane dnia 18/10/2008 10:07 |
|
|
A na "Wielkim spisywaniu Bagrita" sprawdzałeś? Znajdziesz tam wygodną mapkę z bractwami oraz dane potrzebne do skontaktowania się z nimi.
Faber est quisque suae fortunae |
|
Autor |
Ogonczyk z Szamotul Użytkownik
|
Dodane dnia 19/10/2008 22:30 |
|
|
Witajcie Kamraci!
Serdecznie dziekuje za informacje. Sprawdze to sobie i poszukam wskazanym tropem. Aczkolwiek podaj mi Alvaronie dokładniejsze namiary na owe Spisywanie Bagrita. Nie spotkałem sie z tą nazwą. Dziękuję
Ogończyk z Szamotuł
|
|
Autor |
^AdminIsAway Administrator
|
Dodane dnia 20/10/2008 09:17 |
|
|
Google...
Bractwo Rycerskie Zamku Będzin
Ordo Militaris et Hospitalis Sancti Lazari Hierosolymitani
In gladio veritas! |
|
Autor |
Alvaron Użytkownik
|
Dodane dnia 25/10/2008 09:10 |
|
|
Zajrzyj tu http://www.bagrit.pl/bractwa/bractwa.php?lg=pl -masz tu wyszukiwarkę bractw - na terenie, który Cię interesuje jest ich chyba 15.
Faber est quisque suae fortunae
Edytowane przez Alvaron dnia 25/10/2008 09:12 |
|
Autor |
Rey Użytkownik
|
Dodane dnia 30/11/2008 19:53 |
|
|
Salve tak choć już kilka razy wysyłałem zgłoszenie, aby Szanowny Bagrit wpisał moje/nasze Bractwo Rycerskie w Wielkim Spisie Bractw no i niestety brak jakiejkolwiek informacji ale za to Nasze Bractwo widnieje na stronie Komitetu Odbudowy Zamku Królewskiego w Poznaniu.
Zatem zapraszam wszystkich, którzy by zechcieli wstąpić w nasze szeregi jak i tych, którzy by zechcieli z nami współpracować
Chwała!
Bractwo Rycerskie Herbu Prus/Konfederacja Szlachty Wlkp. |
|
Autor |
Alvaron Użytkownik
|
Dodane dnia 01/12/2008 13:52 |
|
|
Zatem jak będę w Poznaniu to mogę wpaśc Rey?! Zawsze chciałem zobaczyc jakie bogactwa historyczne ma w swych murach Zamek Królewski - jakoś nigdy nie było czasu na zwiedzanie. Zatem jakby co to będę powoływał się na bractwo
Faber est quisque suae fortunae |
|
Autor |
Rey Użytkownik
|
Dodane dnia 01/12/2008 17:53 |
|
|
Salve
Fajny hełm Alvaron podobny do mojego
Wpadać możesz kiedy chcesz o ile będzie na to czas
Proszę prywatnie pisz na emaila
Bractwo Rycerskie Herbu Prus/Konfederacja Szlachty Wlkp. |
|
Autor |
Gold Arrow Użytkownik
|
Dodane dnia 24/01/2015 21:49 |
|
|
Witaj Ogonczyk z Szamotuł.
Jest bractwo w naszym mieście.
Patrz na Google: Bractwo Rycerskie Zamku Gurków Szamotuły.
Pozdrawiam |
|