Autor |
RE: Bitwy z okresu krucjat |
Andrzej Użytkownik
|
Dodane dnia 15/03/2007 13:35 |
|
|
Pewnie Tobie się bardziej należało (nie wiem, nie ja jestem autorem tego ostrzeżenia).
Jeśli chcesz coś skomentować możesz napisać PW, możesz też założyć odpowiedni temat w odpowiednim miejscu.
Zanim zaczniesz bronić innych to lepiej się zastanów czy warto (poproś Amroda o kopie PW jakie wysyła do mnie). Dodam tylko, ze banujące ostrzeżenie padło dopiero po poście innego frehowicza.
Wbrew temu co próbujesz sugerować, moderacja nie jest aż taka ostra. O ile mnie pamięć nie myli do tej pory zbanowałem tylko dwie osoby (jedna mimo wyjątkowego chamstwa, została jednak po jakimś czasie przywrócona).
Są fora gdzie obowiązują tylko dwa prawa:
1 Moderator ma zawsze rację.
2 Jeśli myślisz, że moderator nie ma racji patrz punkt pierwszy.
I taki system się sprawdza. Tutaj go jednak nie ma (głównie ze względu na wiek większości forumowiczów).
Oczywiście jeśli nadal masz zastrzeżenia możesz to zgłosić naczelnej administracji.
Pozdrawiam |
|
Autor |
Derfel Użytkownik
|
Dodane dnia 15/03/2007 14:07 |
|
|
Jeżeli jesteś czysty to nie masz czym się martwić, jednak ci którzy trochę tu paskudzą powinni zastanowić się nad swoim postępowaniem.
" To życie szpilki złamanej nie warte,
A dusza moja jako on, nieśmiertelna" |
|
Autor |
Dagonet Użytkownik
|
Dodane dnia 14/10/2007 20:52 |
|
|
Witam wszystkich
Sądzę,że bardzo ważną rolę w powodzeniu I krucjaty odegrało oblężenie Edessy w 1098 przez wojska Kerbogi.Idący z odsieczą dla Antiochii Kerboga postanowił zaryzykować powodzenie swej wyprawy,na rozprawienie się z hrabstwem Edessy,założonym przez Baldwina.Zdawało mu się,że jego wielka armia z łatwością pokona obrońców.Lecz po 3 tygodniach nieudanych szturmów,odstąpił.Tak naprawdę udana obrona Edessy uratowała krucjatę przed klęską.Wykończeni Krzyżowcy nie mieli cienia szansy z większą,wypoczętą armią Kerbogi.
Deus le volt |
|
Autor |
rycek_askan Użytkownik
|
Dodane dnia 16/11/2009 16:12 |
|
|
W I krucjacie należy oczywiście dodać też oblężenie Antiochii oraz pierwszą potyczkę krzyżowców - bitwę pod Doryleum.
Pierwsze polskie stowarzyszenie turniejowe "Liga Baronów".
Podążajcie za mną, kiedy atakuję
Zabijcie, jeśli się wycofam
Pomścijcie gdy zginę... |
|