Autor |
RE: Wasz ulubiony "odział" Średniowiecza ? |
Sir Strzelik Użytkownik
|
Dodane dnia 10/06/2008 15:27 |
|
|
a ja sądze iż najlepsza była Polska Husaria |
|
Autor |
Sir Paladyn ws Użytkownik
|
Dodane dnia 10/06/2008 16:48 |
|
|
była to najlepsza konnica swoich czsów
Deus lo vult-Taka jest wola Bożą
Papież Urban II o pierwszej krucjacie
Czy naprawdzę tak istotne są słowa? One są wszak tylko narzędziem do wyrażania myśli |
|
Autor |
Skuciok Użytkownik
|
Dodane dnia 10/06/2008 22:11 |
|
|
A ich czasy to wcale nie było średniowiecze...
Tyle razy prosiłem ( a nie tylko ja) co by ten temat zakończyć, bo do niczego nie prowadzi i wszyscy mają nas w dupie...
Chorągiew Żywiecka ogłasza otwarty nabór!!!! Po szczegóły proszę udać się na stronę www.chz.zywiecczyzna.com lub pisać na moje gadu (2396573).
Edytowane przez Skuciok dnia 10/06/2008 22:13 |
|
Autor |
^Czarny Rycerz Administrator
|
Dodane dnia 11/06/2008 13:46 |
|
|
A i tak najlepsiejsi to byli średńowiedżni rycerzowie bo mjeli fajne zbroje i mjecze i wokule byli sóper!!!!
Gdzie są modzi?
Fortuna sprzyja odważnym... |
|
Autor |
|
Dodane dnia 11/06/2008 16:40 |
|
|
jak ty piszerz
Czy naprawdzę tak istotne są słowa? One są wszak tylko narzędziem do wyrażania myśli |
|
Autor |
^Czarny Rycerz Administrator
|
Dodane dnia 11/06/2008 17:07 |
|
|
Jeśli ten post wyżej jest napisany na poważnie to po prostu bez komentarza xD. Wywalcie ten temat!
Fortuna sprzyja odważnym... |
|
Autor |
Sir Strzelik Użytkownik
|
Dodane dnia 11/06/2008 21:57 |
|
|
zacni moderatorzy zamknijcie ten temat!!! |
|
Autor |
OloOcki Użytkownik
|
Dodane dnia 01/07/2008 19:35 |
|
|
Angielsy łucznicy (właściwie Wlijscy) są też moim zdaniem najlepszą jednostką wojny 100 letniej i całego średniowiecza. |
|
Autor |
MajkeL Użytkownik
|
Dodane dnia 01/07/2008 19:55 |
|
|
tylko pod względem uzbrojenia? |
|
Autor |
OloOcki Użytkownik
|
Dodane dnia 04/07/2008 20:46 |
|
|
nie tylko, ale myśle że byli to najlepsi łucznicy tamtych czasów. A pod Azincourt po prostu Anglicy lepiej wykorzystali swoją armię. A żabojady popełniły błąd który został wykorzystany. A z tym strzelaniem chłopów z łuku to prawde chłopi Angielsy na wsiach trenowali sobie łucznictwo. Była to ich rozrywka. |
|
Autor |
MajkeL Użytkownik
|
Dodane dnia 04/07/2008 21:00 |
|
|
U Wikingów tez, łucznicy nie byli szkoleni, wyszukali jakiegos chłopa i dali mu łuk. |
|
Autor |
|
Dodane dnia 05/07/2008 11:42 |
|
|
OloOcki słychałem że królowie tamtych czasów zakazali innych rozrywek boza łucznictwem(PODOBNO)
|
Autor |
MajkeL Użytkownik
|
Dodane dnia 05/07/2008 12:02 |
|
|
Mozesz normalnie pisac? nie naśladuj władców much :/ bo to jest żałosne napisze za Ciebie poprawnie, poprawnie powinno wyglądac tak
OloOcki, słyszałem, że królowie tamtych czasów zakazali innych rozrywek, poza łucznictwem. Nie jestem pewnien |
|
Autor |
|
Dodane dnia 05/07/2008 19:43 |
|
|
1.nie ogłądam władcy móch
2.to PODOBNO wyszło mi przypatkiem(napisnąłem Caps Lock) i nie chciałem zmieniać
|
Autor |
MajkeL Użytkownik
|
Dodane dnia 05/07/2008 22:29 |
|
|
Nie pisze o tym "PODOBNO" tylko pisze ze często źle piszesz zdania, pod względem, interpunkcyjnym, ortograficznym, gramatycznym.. i po co piszesz ciągle w punktach? Ja tez nie oglądam.
Edytowane przez MajkeL dnia 05/07/2008 22:31 |
|
Autor |
|
Dodane dnia 06/07/2008 11:47 |
|
|
To skąd wiesz jak piszą w ,,władcach móch"?Tekst w puntach jest czytelniejszy i wyrażniejszy.Pójdz sobie panie MajkeL na kurs szybkiego czytania to zrozumiesz, pozatym zamiast pisać kilka postów zrobie punkty w jednych.Teraz zorumiesz.Porównaj.
1.To skąd wiesz jak piszą w ,,władcach móch"?
2.Tekst w puntach jest czytelniejszy i wyrażniejszy
3.Pójdz sobie panie MajkeL na kurs szybkiego czytania to zrozumiesz, pozatym zamiast pisać kilka postów zrobie punkty w jednych.Teraz zorumiesz.
|
Autor |
Godric Użytkownik
|
Dodane dnia 06/07/2008 11:53 |
|
|
Dobra, skończcie już. Na tym forum to ciągle kłótnie o duperele. I proszę, piszcie z głową, poprawnie i poznajcie trochę ortografii.
PS. Chyba chodziło wam o serial "Włatcy Móch", a nie o książkę Glodinga "Władcy Much"?
[img]http://img140.imageshack.us/img140/6065/pab2123ci8rp1.jpg[/img] |
|
Autor |
MajkeL Użytkownik
|
Dodane dnia 06/07/2008 14:05 |
|
|
O ten przygłupawy serial.. nie potrzebne mi żałosne punkty, mi najbardziej chodzi o twoją ortografie, interpunkcje, gramatyke itd. a ty idz na kurs pisania poprawnych zdan |
|
Autor |
Bazyli z Akki Użytkownik
|
Dodane dnia 06/07/2008 20:13 |
|
|
Ludzie, najpierw trzeba UMIEĆ czytać - co za tym idzie - poprawnie pisać, a potem chodzić na kursy; kurs cię nie nauczy zaradności - sama wiedza nie wystarczy, drogi Palladynie, to jest raz. Dwa - takie kursy nie są nikomu potrzebne. Trzy - na tym forum to możecie sobie w dziale typu spam takie gadki robić. Cztery - Miało być coś o oddziałach a nie tych demoralizująco-debilujących odcinkach przygłupawego serialu...
Ja podkreślę jeszcze raz - polska jazda XIV w. była b. dobra, a łucznicy walijscy to prawdziwy oddział typu średniowieczna Delta Force...
Sir Bazyli z Akki - pogromca smoków i inszych bestyji rodem z wieków średnich...
Edytowane przez Bazyli z Akki dnia 07/07/2008 13:26 |
|
Autor |
MajkeL Użytkownik
|
Dodane dnia 06/07/2008 20:36 |
|
|
Popieram wypowiedz Bazyli'ego z Akki
Edytowane przez MajkeL dnia 06/07/2008 20:37 |
|